Ιδιαίτερα δημοφιλές λαχανικό της κινέζικης και ιαπωνικής κουζίνας. Οι ρίζες του λωτού έχουν τραγανή υφή και ουδέτερη προς γλυκιά γεύση. Χρησιμοποιούνται για τεμπούρα, σε stir fry πιάτα σε σούπες, τις σιροπιάζουν ή τις κάνουν τουρσί σε ξύδι, ζάχαρη, τσίλι και σκόρδο. Τις γεμίζουν συχνά με κρέατα ή φρούτα, και τις χρησιμοποιούν σε σαλάτες με γαρίδες, σουσαμέλαιο και φύλλα κολιάνδρου.
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
Κατεψυγμένες ρίζες λωτού σε φέτες με διάμετρο 4-6cm.