6 παραδοσιακά κινέζικα διατηρημένα αβγά πάπιας, γνωστά κι ως εκατονταετή ή χιλιετή αβγά.
Ποια όμως είναι η αληθινή τους ηλικία και πώς παρασκευάζονται;
Στην πραγματικότητα τα εκατονταετή αβγά πάπιας διατηρούνται για μερικές εβδομάδες έως μερικούς μήνες σ' ένα μείγμα από πηλό, στάχτη, αλάτι, φλοιό ρυζιού και τσάι. Μ' αυτή τη μέθοδο επεξεργασίας αλλάζει η υφή της πρωτεΐνης που μετατρέπεται σε καφετί ζελέ, ο κρόκος σχεδόν μαυρίζει ενώ το κέντρο του παραμένει κρεμώδες. Γευστικά τα εκατονταετή αβγά έχουν έντονη γεύση αβγού με ελαφρύ άρωμα αμμωνίας. Σερβίρονται παραδοσιακά ως κρύο ορεκτικό μαζί με τόφου, φρέσκο κρεμμύδι, πίκλες πιπερόριζας, ρύζι ατμού και χοιρινό.
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
Αβγά πάπιας, νερό, αλάτι, ρυθμιστής οξύτητας Ε524, φύλλα τσαγιού
Περιέχει αβγό