Σούπα Κολοκύθας με Κόκκινο Curry
Υλικά:
- 500 γρ. κολοκύθα, κομμένη σε κύβους
- 2 κ.σ. καβουρντισμένο σουσαμέλαιο (Καβουρντισμένο Σουσαμέλαιο 150ml LUCKY)
- 1 μεσαίο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
- 1 κομμάτι τζίντζερ (2 εκ.), τριμμένο ή 1 κουταλάκι πάστα τζίντζερ (Πάστα Πιπερόριζας 300g ASHOKA)
- 1 κ.γ. Ταϊλανδέζικο κόκκινο curry σε πάστα (Πάστα Κάρυ Κόκκινη 50g COCK)
- 1 λίτρο ζωμό λαχανικών
- 200 ml. γάλα καρύδας για μαγείρεμα (Γάλα Καρύδας 17-18% Λιπαρά 400ml LUCKY THAI)
- 2 κσ σάλτσα σόγιας (Σάλτσα Σόγιας Ιαπωνική Συνταγή 150 ml SHIMAMI)
Οδηγίες:
- Σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το καβουρντισμένο σουσαμέλαιο σε μέτρια φωτιά.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το τζίντζερ και σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν.
- Προσθέτουμε την κόκκινο curry πάστα και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά.
- Προσθέτουμε την κολοκύθα και στην σάλτσα σόγιας και ανακατεύουμε καλά.
- Προσθέτουμε τον ζωμό λαχανικών και το γάλα καρύδας και αφήνουμε τη σούπα να βράσει για 20 λεπτά ή μέχρι η κολοκύθα να μαλακώσει.
- Με ένα μπλέντερ, πολτοποιούμε τη σούπα μέχρι να γίνει λεία.
- Σερβίρουμε ζεστή.