Το Takuan είναι ραπάνι (Daikon) τουρσί ολόκληρο σε κίτρινο χρώμα. Το takuan κόβεται συνήθως σε φέτες και συνοδεύει γεύματα ή τρώγεται κι ως σνακ μαζί με τσάι. Αποτελεί επίσης συχνά συστατικό του παραδοσιακού ιαπωνικού πιάτου tsukemono (漬物), μιας ποικιλίας από λαχανικά τουρσί.
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
Ραπάνι (90%), νερό, αλάτι, μέσα οξίνισης: (κιτρικό οξύ, οξικό οξύ), συντηρητικά: (Ε202, πυροθειώδες νάτριο), γλυκαντικές ύλες: Ε950, ασπαρτάμη Ε951, Ε954, χρωστική ουσία: Ε101.
Περιέχει θειώδη, γλυκαντικές ουσίες και πηγή φαινυλαλανίνης.