Spring Rolls
Σύμφωνα με το κινέζικο σεληνιακό ημερολόγιο, το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου ξεκινάει η χρονιά του Δράκου! Στην κινέζικη κουλτούρα, ο Δράκος αντιπροσωπεύει την καλή τύχη, τη δύναμη, την υγεία και το αρσενικό στοιχείο Yang.
Προετοιμαστείτε για αυτή τη γιορτή, κάνοντας παραδοσιακές συνταγές της κινέζικής κουζίνας, πάντα με τα εξαιρετικά προϊόντα του Ethnicfoods.gr!
Προσελκύστε την Ευημερία με κάθε τραγανή μπουκιά!
Τα χρυσαφένια spring rolls που μοιάζουν με ράβδους χρυσού, σύμφωνα με την κινεζική παράδοση, φέρνουν ελπίδα για πλούτο και χαρά στα σπιτικά. Θεωρούνται από τα τοπ 5 τυχερά φαγητά και δεν πρέπει να λείπουν από κανένα εορταστικό τραπέζι. Έχουν πάρει εξάλλου την ονομασία τους από αυτή την τόσο σημαντική γιορτή, αφού στα κινέζικα η ονομασία της γιορτής είναι Φεστιβάλ της Άνοιξης 春节 Chūnjié. Παρασκευάζονται εύκολα, έχουν απίθανη γεύση και τραγανή υφή και είναι αγαπητά σε όλους, μικρούς και μεγάλους!
Φτιάξτε τα δικά σας Ανοιξιάτικα Ρολά 春卷 Chūnjuǎn εύκολα και γρήγορα!
Δείτε εδώ τη συνταγή:
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
- 250 γρ. μανιτάρια σιτάκε Dried Mushrooms Shitake 1kg LUCKY
- 300 γρ. τριμμένα καρότα
- 30 γρ. λάχανο
- 1 πράσινη πιπεριά
- 1 κόκκινη πιπεριά
- 1 κ. σ. ψιλοτριμμένο τζίντζερ, (ή 1 κ. γ. σε σκόνη Ginger Powder 100g TRS)
- 1 σκελίδα σκόρδου
- περίπου 1/2 μάτσο κόλιανδρο
- 3 κ.σ. σόγια σος Superior Light Soy Sauce 500ml PEARL RIVER BRIDGE
- 1 κ.σ. σησαμέλαιο Sesame Oil 100% 150ml PEARL RIVER BRIDGE
- 2 κ. σ. Κινέζικο Κρασί Μαγειρικής Cooking Wine 640ml HUA TIAO JIU
- 20 φύλλα για spring rolls Spring Roll Pastry 215mm 500g LUCKY
- 1 αυγό
- Φυτικό λάδι, για το τηγάνισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ετοιμάζουμε τα αποξηραμένα μανιτάρια σιτάκι ενυδατώνοντάς τα σε χλιαρό νερό για περίπου 20-30 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
- Τοποθετούμε ένα wok σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το φυτικό λάδι.
- Κόβουμε τα ενυδατωμένα μανιτάρια σιτάκι, το λάχανο, τις πιπεριές, το κρεμμύδι σε πολύ λεπτές λωρίδες και τις βάζουμε στο wok μαζί με το καρότο. Μετά από λίγα λεπτά προσθέτουμε το τριμμένο τζίντζερ και το σκόρδο και ανακατεύουμε.
- Χαμηλώνουμε σε μέτρια φωτιά και ψήνουμε για 5 λεπτά, προσθέτουμε τις φύτρες φασολιού τις οποίες έχουμε ξεπλύνει καλά με νερό και συνεχίσουμε να τα ψήνουμε όλα τα λαχανικά για να μαλακώσουν για περίπου άλλα 5 λεπτά.
- Αφαιρούμε το wok από τη φωτιά και βάζουμε το σησαμέλαιο. Το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν τα υλικά.
- Ανοίγουμε ένα φύλλο spring roll, βάζουμε 1-2 κ.σ. από τη γέμιση στο κέντρο και τυλίγουμε. «Κολλάμε» την ένωση αλείφοντάς τη με λίγο από το χτυπημένο αυγό. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για όλα τα spring rolls.
- Τηγανίζουμε όλα τα spring rolls σε wok με φυτικό έλαιο, για 3-4 λεπτά μέχρι να χρυσαφίσουν ελαφρά.
- Τα σερβίρουμε ζεστά ή σε θερμοκρασία δωματίου με φρέσκο κόλιανδρο και γλυκόξινη σάλτσα (link to sweet and sour sauces)
Καλή όρεξη!