Ιαπωνικό πιπέρι που ανήκει στην ίδιο γένος με το πιπέρι Σετσουάν. Είναι αρωματικό, ευχάριστα πικάντικο κι έχει ελαφρώς λεμονάτη γεύση. Χρησιμοποιείται συχνά σε πιάτα όπως yakitori (σουβλάκια) και unagi (χέλι), και γενικά σε λιπαρά φαγητά, όπου εξισορροπεί τη λιπαρή γεύση τους.
Χαρίστε σπιρτάδα κι άρωμα στα πιάτα σας. Δοκιμάστε το πιπέρι σανσιό με τεμπούρα και νουντλς, σε shabu shabu και hotpots. Συνδυάστε το με αλάτι και δημιουργήστε γευστικότατες κρούστες για φαγητά με κρέας και ψάρι.
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
ιαπωνικό πιπέρι τριμμένο