Μείγμα καρυκευμάτων για tocino και το λουκάνικο longanisa που μοιάζει με chorizo.
TOCINO – Τόσο γνώριμο, αλλά και τόσο διαφορετικό, απολαυστικό, γλυκό και αλμυρό, sticky και σούπερ yummy το μπέικον των Φιλιππίνων!
Φτιάξτε το εύκολα με το μείγμα μπαχαρικών Mama Sita’s Tocino Mix και θα γλύφετε τα δάχτυλά σας.
ΣΥΝΤΑΓΗ
500 γρ. χοιρινό κομμένο σε λεπτές φέτες
1 σακουλάκι Mama Sita’s Tocino Mix 75 γρ.
1. Αναμειγνύουμε το κρέας με το μείγμα μπαχαρικών Mama Sita’s Tocino Mix και το αφήνουμε να μαριναριστεί για τουλάχιστον 5 λεπτά (για ακόμη πιο yummy γεύση αφήστε το για 1 ώρα).
2. Βάζουμε σ’ ένα γουόκ ή βαθύ τηγάνι το κρέας με την μαρινάδα και το καλύπτουμε με νερό. Τα βάζουμε να βράσει, ελαττώνουμε την φωτιά κι όταν εξατμιστεί το νερό, αφήνουμε το κρέας να τηγανισθεί στο ίδιο του το λίπος.
Για ένα παραδοσιακό φιλιππινέζικο πρωινό το σερβίρουμε με αρωματικό σκορδάτο τηγανητό ρύζι ή απλό ρύζι ατμού και τηγανητά αβγά μάτια.
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
Ζάχαρη από ζαχαροκάλαμο, αλάτι, αννάτο σε σκόνη, κιτρικό οξύ ως ρυθμιστής οξύτητας.