Το γκαράμ μασάλα, που σημαίνει καυτό μείγμα μπαχαρικών στα χίντι, είναι μείγμα μπαχαρικών που τα συστατικά και οι αναλογίες διαφέρουν από περιοχή σε περιοχή της Ινδίας. Όσο πιο νότια πάμε στην Ινδία, τόσο πιο καυτερό γίνεται το μείγμα. Ο όρος "καυτό" αναφέρεται στην ιδιότητα των μπαχαρικών του μείγματος να παράγουν θερμότητα στο σώμα και όχι τόσο στο πόσο καυτερό είναι. Το γκαράμ μασάλα της TRS έχει ήπια γεύση και άρωμα και προσθέτει θερμότητα, γλυκύτητα και μια λουλουδένια και απαλή πικάντικη νότα σε πιάτα με κρέας, ψάρι, λαχανικά και όσπρια.
TIP: Χρησιμοποιείστε το προς το τέλος του μαγειρέματος. Μπορείτε και να πασπαλίστε το φαγητό σας με γκαράμ μασάλα για περισσότερο άρωμα.
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
κόλιανδρο, κύμινο, ισπανικό πιπέρι, μοσχοκάρυδο, πιπέρι, καρδάμωμο, γαρύφαλλο, μαραθόσπορος, δαφνόφυλλα