Η πάστα γαρίδας γνωστή ως kapi παρασκευάζεται από αλατισμένες μικρές γαρίδες οι οποίες βράζονται, ξεφλουδίζονται, αλατίζονται, αφυδατώνονται, πολτοποιούνται και υπόκεινται ζύμωση.
Η πάστα γαρίδας έχει έντονο χρώμα, άρωμα και αλμυρή γεύση γαρίδας, πλούσια σε ουμάμι. Τη συναντούμε Ταϊλάνδη και σε άλλες κουζίνες της Νοτιοανατολικής Ασίας και της Νότιας Κίνας. Χρησιμοποιείται ως φυσικός ενισχυτής γεύσης σε πάστες κάρυ, σάλτσες για ντιπ, σε σούπες, σε stir fry.
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
γαρίδες 65%, αλάτι, ζάχαρη, ενισχυτής γεύσης: μονονάτριο γλουταμινικό, άλας νατρίου του γουανιλικού οξέος.
Περιέχει γαρίδα